Videomarketing ist supergeil!

Videomarketing ist supergeil!

Videomarketing ist supergeil!

In Nederland staat de Albert Heijn bekend om haar grappige reclames. Goede videomarketing kom je echter amper tegen in deze sector. Videomarketing staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar onze oosterburen weten perfect hoe je dit goed aanpakt! Zo lanceerde supermarktketen EDEKA afgelopen vrijdag een briljante videomarketingcampagne samen met de Duitse entertainer Friedrich Liechtenstein. Deze vijftiger heeft een bijzonder uiterlijk en met zijn enigszins viezige manier van Duits spreken is hij op-en-top komisch.

De nieuwe campagne heeft de naam ‘supergeil’ gekregen., wat in het Nederlands ‘supertof’ betekent. Het doel van de campagne is om het huismerk van EDEKA te promoten. EDEKA heeft ervoor gekozen om deze promotie geheel via YouTube te doen, een slimme keuze!

Geen productvideo, testimonial of how-to video, maar een muziekvideoclip is het resultaat. Alleen al dit weekend is de video al 1,2 miljoen keer bekeken. De kracht van de video zit hem in het komische element. De EDEKA huismerkproducten komen weliswaar voorbij in de video, maar worden komisch neergezet door de Duitse rasentertainer Friedrich Liechtenstein. Een viraal succes.

De videomarketing zit hem echter in een serie video’s die onderdeel zijn van deze ‘supergeil’ campagne en de bijbehorende muziekvideo. EDEKA heeft zeven video’s geupload, waarbij Friedrich Liechtenstein een boodschap heeft ingesproken. Deze boodschap is gericht op vaders, moeders, collega’s, jarigen en ga zo maar door. Omdat hij deze boodschappen op dezelfde, enigszins viezige, maar vooral grappige manier inspreekt wil je de video al snel door sturen aan één (of alle) mensen tot wie Friedrich zich richt. Resultaat: alleen al de videoboodschap voor je o-zo-leuke collega is al bijna 300.000 keer bekeken in een weekend. En dan is de werkweek pas net begonnen!

De kracht zit hem in het feit dat er naast het komische element geen enkele keer verwezen wordt naar EDEKA-producten. Het YouTube kanaal is daarnaast werkelijk subliem in elkaar gezet, qua design en organisatie, waardoor je snel geneigd bent om alle video’s op hun kanaal te bekijken.

Zo blijkt maar weer dat een gewaagde maar entertainende campagne enorm veel succes kan hebben, mits hij subliem wordt neergezet. EDEKA is wat mij betreft het ideale voorbeeld van hoe videomarketing een extreem groot bereik kan krijgen, zonder dat het product dat verkocht wordt op de voorgrond staat.

Komende zomer als ik via Duitsland naar Zweden rij zal ik zonder enige twijfel nog een tussenstop maken bij deze supermarkt. Met wat geluk kom ik mijn nieuwe held Friedrich Liechtenstein nog tegen, zodat hij mijn pak koekjes kan signeren.

No Comments

Post A Comment